aA
Kompanija “Microsoft” pranešė pabaigusi beveik galutinę 64 bitų “Windows 2000” operacijų sistemos versiją. Kompanijos vadovas Billas Gatesas teigė, jog kopijos bus išsiuntinėtos visiems programinės įrangos kūrėjams, dirbantiems su naujojo 64 bitų procesoriaus “Itanium” prototipais.
Bill Gates
Bill Gates
Naujoji “beta” “Windows 2000” versija yra dar vienas žingsnelis kelyje link kitos kartos kompiuterių bei operacinių sistemų. Šiuo metu 64 bitų operacijų sistemos “Unix” veikia tik “Sun” gaminamose tarnybinėse stotyse. “Microsoft” siekia sumažinti vieno didžiausių konkurentų dominavimą ir gaunamus pelnus.

Kol kas “Microsoft” galingų tarnybinių stočių rinkos užkariavimo strategija šlubuoja. Vakar paskelbtoji versija vėluoja beveik mėnesį. Kompanijos atstovų teigimu, pasirodžius kompiuteriams su 64 bitų procesoriais, “Windows 2000” jau bus užbaigta.

Pirmieji “Itanium” procesoriai, veiksiantys 800 MHz taktiniu dažniu, pasirodys per artimiausius keletą mėnesių. Kompiuterių bus galima įsigyti iki metų pabaigos.

Pasak “Microsoft”, vakar pristatyta versija yra apie 95 proc. išbaigta. Atstovai vengė naudoti žodelį “beta”, tačiau išvystymo lygiu 64 bitų “Windows 2000” teprilygsta bandomajai kategorijai.

Pasak analitikų, net pasirodžius galutinei versijai, “Windows 2000” netaps dar vienu pasaulio stebuklu.

“Microsoft” programinės įrangos kūrėjams pateikė atnaujintus taikomųjų programų “gamybos” įrankius. Taip pat siūloma 10 “Itanium” sistemų, kad “Itanium” kompiuterių neturintys programuotojai galėtų per atstumą išbandyti savo programas. Iš viso kūrėjai turi apie 5000 kompiuterių su “Itanium”.

Be “Windows 2000” “Intel” savo naujiesiems procesoriams ketina panaudoti ir “Linux”, bei IBM ir “Santa Crux Operation” (SCO) kuriama įvairių “Unix” sistemų “mišinį” “Monterey-64”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.