aA
Izraelio ginkluotosioms pajėgoms įsakyta pradėti įgyvendinti JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktoriaus George'o Teneto ugnies nutraukimo planą, trečiadienį pranešė Gynybos ministerija.
Israel
Armijai nurodyta sušvelninti palestiniečių saugumo pareigūnų keliavimo suvaržymus ir leisti laisvai įvežti prekes į palestiniečių teritorijas Vakarų Krante ir Gazos Ruože, taip pat - laisvai jas išvežti, sakoma gynybos ministro Binyamino Ben-Eliezero pranešime.

"Reikia imtis visų žingsnių, kad procesas būtų sėkmingas ir kad parodytume savo rimtą požiūrį bei gerus ketinimus", - sakė B.Ben-Eliezeras.

Pasak ministro, per 48 valandas Izraelis imsis papildomų priemonių "palestiniečių gyvenimui palengvinti ir armijos pozicijoms pakeisti".

G.Tenetas trečiadienį pirmininkavo Izraelio ir palestiniečių saugumo komiteto susirinkimui, kurio metu buvo nutarta pradėti įgyvendinti ugnies nutraukimo planą. G.Teneto planui Izraelis pritarė antradienį, o palestiniečiai - anksti trečiadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.