aA
Užsienio piliečiai ir pilietybės neturintys asmenys galės vesti Turkmėnijos pilietę tik tuomet, jei turės 50 tūkst. dolerių (200 tūkst. litų), nuosavą butą ir bus registruoti respublikoje. Taip nusprendė Turkmėnijos prezidentas Saparmuradas Nijazovas, kuris pasirašė atitinkamą nutarimą.
Respublikos vyriausybei artimas šaltinis pranešė, kad remiantis šiuo dokumentu, draudimo suma prieš įregistruojant santuoką turi būti įnešta į Turkmėnijos valstybinės draudimo bendrovės atsiskaitomąją sąskaitą, siekiant "garantijų nepilnamečiams vaikams, jei santuoka būtų nutraukta".

Stebėtojai Ašchabade mano, kad tokia naujovė įvesta padažnėjus Turkmėnijos merginų santuokoms su užsieniečiais, dažniausiai atvykusiems iš Turkijos ir Irano. Jiems grįžus į tėvynę Turkmėnijoje likusiomis vienišomis motinomis priversta rūpintis valstybė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.