aA
Latvijos policija ir Latvijos nacionalinis Interpolo biuras patvirtino, kad, atsiliepdami į Lietuvos prašymą, padės tirti buvusio naftos koncerno "Mažeikių nafta" vadovo Gedimino Kiesaus dingimo aplinkybes.

Latvijos valstybės policijos sekretorius spaudai Krisas Leiškalnis BNS sakė, kad Latvija padeda lietuviams, bet išsami informacija apie tyrimą neskelbiama.

Interpolo Latvijos biuro vadovas Jūris Jasinkevičius BNS sakė, kad G. Kiesus pas juos nėra užregistruotas kaip dingęs asmuo, bet biuras tikrina visą su juo susijusią informaciją.

Rygoje nuo antradienio lankosi G. Kiesaus ir jo bendrakeleivių dingimo bylos tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Brunonas Maculevičius.

Kaip skelbta, jau yra nustatyta, iš G. Kiesaus sąskaitų bankuose, netrukus po jo dingimo, paimta apie 100 tūkst. litų. Pinigai, pasinaudojus G. Kiesaus kreditinėmis kortelėmis, paimti iš banko automatų Rygoje.

G. Kiesus, jo sūnus ir vairuotojas dingo praėjusį ketvirtadienį, pakeliui iš Vilniaus oro uosto į namus Mažeikiuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.