aA
"Stiklių" restoranų tinklo produkcija neatitinka higienos normų ir reikalavimų, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). VMVT duomenimis, birželio 5-11 dienomis maisto toksine infekcija susirgo 21 asmuo, valgęs "Stiklių" kavinėse. Infekciją sukėlė "Stiklių" gamybos eklerai (plikyti pyragaičiai), pirkti įmonės tinklo parduotuvėse.
Sweets
Anot pranešimo, "Stiklių" eklerų gamyboje naudojami maisto priedai, nesuderinti su Respublikiniu mitybos centru, o konditerijos cechas neturi leidimo juos naudoti. Be to, " Stiklių" konditerijos ceche neįdiegta savikontrolės sistema, nenustatyti svarbūs valdymo taškai, o darbuotojai nesilaiko numatytų sveikatos apsaugos normų - dirba nepasitikrinę sveikatos ar ligoti.

"Stikliai" turės atlyginti žalą vartotojams.

Pasak VMVT atstovų, reikalavimų nesilaikę darbuotojai atleisti, o eklerų gamyba sustabdyta. Ištyrus dabar produkcijos gamybai naudojamą žaliavą paaiškėjo, kad patogeninių ir sąlyginai patogeninių bakterijų kiekis neviršijo normos.

"Stikliams" Vilniuje priklauso kavinė "Kakariekū", restoranai "Stikliai", "Dolce vita", "Geltonoji upė" ir "Stiklių bočiai", konditerijos parduotuvė prie "Stiklių" viešbučio, konditerija "Ponių laimė", vasaros lauko kavinė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.