aA
Bandydami išsaugoti yrančią koaliciją, liberalai siūlo socialliberalams sujungti abiejų partijų frakcijas Seime. Pasak Liberalų sąjungos (LLS) pirmininko pavaduotojo Artūro Zuoko, jis per pokalbį su Seimo pirmininku Artūru Paulausku pasiūlė partijoms sujungti Seimo frakcijas į vieną parlamentinį darinį.
Hands
Šiuo metu Liberalų frakcijoje yra 33, Naujosios sąjungos frakcijoje - 28 nariai. Pagal Seimo Statutą, parlamento pirmininkas nėra jokios frakcijos narys.

Anot A.Zuoko, A.Paulauskas pritarė šiai idėjai ir pažadėjo ją teikti svarstyti trečiadienį Naujosios sąjungos frakcijos posėdyje. Tačiau A.Paulauskas pats nėjo į frakcijos posėdį, o perdavė šią idėją per socialliberalų frakcijos seniūną Alvydą Ramanauską.

Socialliberalų frakcijos reakcija kol kas nežinoma.

A.Zuokas, savo ruožtu, žada teikti šį pasiūlymą artimiausiame LLS valdybos posėdyje.

Pasak A.Zuoko, pariteto pagrindais susijungus frakcijoms, partijos išsaugotų savo tapatumą. Jo teigimu, idėja sujungti frakcijas gyvuoja jau kelis mėnesius ir atitinka antradienį premjero Rolando Pakso išsakytą pasiūlymą visomis išgalėmis išsaugoti koaliciją.

Tačiau, komentuodamas šį pasiūlymą BNS korespondentui, A.Paulauskas suabejojo jo rimtumu.

"Nežinau, neturiu nuomonės. Čia tik idėja, neaišku, kaip ji būtų realizuojama", - sakė jis, paklaustas, ar šį pasiūlymą vertina kaip rimtą.

A.Paulauskui abejonių kelia tai, kad patys liberalai tokiam pasiūlymui nepritarė daugiau kaip prieš mėnesį. BNS žiniomis, siūlymas sujungti frakcijas buvo svarstomas Liberalų sąjungos valdyboje.

"Gal galime daryti partiją, rinkti naują pirmininką", - toliau abejojo A.Paulauskas.

Naujosios sąjungos lyderis A.Zuoko pasiūlymą įvertino kaip dar vieną bandymą lipdyti irstančią koaliciją. Pasak jo, šis pasiūlymas yra "nei stipresnis, nei silpnesnis už kitus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.