aA
Maskva "nemato pagrindo" keisti savo poziciją dėl 1972 metų Priešraketinės gynybos sutarties, pareiškė trečiadienį agentūrai "Interfax" valdžios struktūrų atstovai. Pasak jų, "negalima sakyti, kad Priešraketinės gynybos sutartis paseno, nebeveikia".
"Šis dokumentas nestovėjo vietoje nuo 1972 metų. Jis buvo plėtojamas, tobulinamas, ir nereikėtų jį sužlugdyti", pabrėžė agentūrai pašnekovai.

Jie pranešė, jog per dvišalius susitikimus dėl priešraketinės gynybos ir strateginės ginkluotės apribojimo Amerikos atstovai nedavė aiškaus atsakymo į nė vieną klausimų dėl JAV ketinimų kurti priešraketinę sistemą, taip pat dėl to, kokios priežastys verčia Vašingtoną kurti tokią sistemą ir pakeisti Priešraketinės gynybos sutartį.

Kaip jau pranešta, JAV prezidentas George'as W.Bushas spaudos konferencijoje praėjusį antradienį Madride patvirtino ketinimą kurti Amerikos priešraketinį skydą, pabrėždamas, kad 1972 metų Priešraketinės gynybos sutartis yra "praeities atgyvena".

Kaip sakė Baltųjų rūmų vadovas, "priešraketinės sistemos yra technologija, kurią mes turime visą panaudoti tam, kad galėtume apsiginti nuo šantažo".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.