aA
Amerikiečių aviacijos koncerno "Lokcheed Martin" direktorius, organizacijos "US Committee on NATO", kuri rėmė Lenkijos, Vengrijos ir Čekijos priėmimą į Aljansą, vadovas Bruce'as P.Jacksonas mano, kad Baltijos šalys, Slovėnija ir Slovakija, galbūt ir Bulgarija į NATO turi būti priimtos 2002 metais. Verslininkas davė interviu Lenkijos laikraščiui "Gazeta Wyborcza".
Verslininko nuomone, niekas negali šiam procesui prieštarauti, o "Baltijos šalys įvykdė visus reikalavimus, kurie keliami ir kitoms kandidatėms".

"Negalime kurti sistemos, kuri išmestų iš mokyklos tris geriausius mokinius", - pabrėžė B.Jacksonas.

Jis pažymėjo, jog "Baltijos šalys nebuvo SSRS dalis", nes "JAV niekada nepripažino Baltijos šalių okupacijos ir tai galbūt vienintelis neginčijamai morališkas sprendimas JAV istorijoje".

B.Jacksonas sakė, kad "labai svarbus NATO plėtros procesui bus JAV prezidento George'o W.Busho vizitas Lenkijoje".

"Dabar įdomiausia tai, kas įvyks Varšuvoje. Nors Bushas negali daryti jokių konkrečių pareiškimų, nepasikonsultavęs su sąjungininkais Europoje, tačiau Lenkija gali karštai paremti NATO plėtrą", - pažymėjo jis.

JAV verslininko nuomone, "didžiulį vaidmenį gali atlikti Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis.

"Amerikiečiai ieško naujo Kohlio (Helmuto Kohlio - red.), vadovo, kuris kalbėtų Europos vardu ir stiprintų transatlantinę partnerystę, o atsižvelgiant į lenkų ir amerikiečių tarpusavio simpatiją, Kwasniewskis yra šiuo atžvilgiu labai tinkamas kandidatas", - mano B.Jacksonas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.