aA
Incidentas įvyko kelios valandos prieš protestantų renginį, skirtą praįjusių šimtmečių kovų pergalėms prieš katalikus paminėti. Kaip pranešė policija, vyras buvo nušautas protestantų gyvenamame Larne apie 24 km į šiaurę nuo provincijos sostinės Belfasto. Daugiau detalių nepateikiama.

Tai pirmas mirties atvejis per beveik dvi smurto provincijoje savaites. Smurtas kilo, kai kraštutinių pažiūrų protestantai, nepatenkinti valdžios draudimu rengti eitynes katalikų anklave Portadaune, išėjo į gatves protestuoti.

Į pietvakarius nuo Belfasto esančio Portadauno policija padegamąsias bombas svaidžiusius demonstrantus tramdė vandens patrankomis ir guminėmis lazdomis.

Protestantų Olsterio laisvės kovotojų (OLK) partizanai ir kitos partizanų grupuotės šiuo metu laikosi ugnies nutraukimo, o protestantų ir katalikų politikai tuo tarpu tariasi, kaip įgyvendinti Didžiosios savaitės taikos susitarimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.