aA
Apie 2 tūkst. specialios paskirties pajėgų kariškių ir milicininkų antradienį Lvovo mieste dalyvavo mokymuose, kaip reikėtų reaguoti, jei būtų pasikėsinta į birželį čia viešėsiantį Romos katalikų Bažnyčios vadovą popiežių Joną Paulių II.
Pope
Anot milicijos atstovo, per mokymus, kurie paprastai esantys rengiami prieš kiekvieną oficialų užsienio svečių vizitą, buvo derinami veiksmai, kaip neutralizuoti snaiperį bei reaguoti į bandymą susprogdinti popiežiaus automobilį.

Manoma, kad apie 2 mln. žmonių trokš išvysti Joną Paulių II, kuris savo penkių dienų vizitą Kijeve ir Lvove pradės birželio 23 dieną. Tai bus apskritai pirmas Romos katalikų Bažnyčios galvos apsilankymas daugiausiai stačiatikiškoje Ukrainoje. Beje, Rusijos stačiatikių Bažnyčiai pavaldi Ukrainos stačiatikių Bažnyčia protestavo prieš popiežiaus vizitą.

Tuo tarpu Vatikanas antradienį paskelbė, jog popiežius Jonas Paulius II paaukojo vienai Kijevo ligoninei medicininę įrangą vaikų chirurgijos skyriui. Šiuo gestu jis norėjo pademonstruoti užuojautą sergantiems Ukrainos vaikams ir pirmiausiai tiems, kurie kenčia dėl Černobylio katastrofos pasekmių, sakoma Vatikano atstovo Žoakino Navaro Valso pareiškime.

Daugiau kaip 11 tūkst. vaikų po 1986 metų Černobylio katastrofos susirgo skydliaukės vėžiu. Medicinos ekspertai prognozuoja, kad regione toliau daugės susirgimų vėžiu ir kitomis sunkiomis ligomis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.