aA
Luizianos valstijos Aukščiausiasis teismas pasinaudojo du amžius galiojusiu įstatymu, pagal kurį už oralinį ir analinį seksą tarp pilnamečių gali būti skiriama iki 5 metų laisvės atėmimo bausmė.
Ketvirtadienį teismas atmetė argumentą, kad šis įstatymas pažeižia konstitucinęs teisę į privatumą.

"Bet koks argumentas, kad suaugusių žmonių seksualinio elgesio privatumas yra saugomas valstijos įstatymų yra nepagrįstas," pareiškė teisėjas Chetas Trayloras.

Tačiau ne visi sutiko su jo nuomone.

"Mano manymu, valstybė neturi jokių pateisinamų priežasčių, kuriomis remdamasi galėtų reguliuoti privačią ir nekomercinę suaugusiųjų seksualinę veiklą, " teigė Aukščiausiojo teismo narys Pascalis Calogero.

Aukščiausiasis teismas tokį nuosprendį priėmė Mitchello Smitho byloje, kuris iš pradžių buvo kaltinamas moters išprievartavimu, tačiau vėliau paaiškėjus, kad su auka jis užsiėmė oraliniu seksu, vyriškiui byuvo pateikti kaltinimai dėl pederastijos.

Luiziana yra viena iš 12 JAV valstijų, kuriose teisiniai įstatymai dėl pederastijos yra taikomi tiek heteroseksualiom, tiek ir homoseksualiom porom. Dar trijose valstijose tokie įstatymai yra taikomi tik homoseksualams

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.