aA
Prancūzijos parlamentarai antradienį pritarė Nicos sutarties, kuri turėtų pradėti Europos Sąjungos (ES) plėtros procesą, ratifikavimui. Tuo tarpu Airijos piliečiai prieš penkias dienas referendume šią sutartį, numatančią ES sąrangos reformas, atmetė.
Kaip ir tikėtasi, sutarčiai pritarė premjero Lionelio Jospino Socialistų partija ir dešiniųjų prezidento Jacques'o Chiraco golistų "Susivienijimas už Respubliką", nes abu šalies lyderiai gruodį vykusiame viršūnių susitikime darė visa įmanoma, kad ES vadovai pasiektų kompromisą ir pritartų naujai ES sutarčiai.

Balsavime dėl Nicos sutarties 407 parlamentarai buvo už, 27 prieš, 113 - susilaikė. Prieš sutartį balsavo Žaliųjų partija ir buvusio vidaus reikalų ministro Jeano-Pierre'o Chevenement'o Piliečių judėjimas, tuo tarpu už integraciją pasisakanti Sąjunga už Prancūzijos demokratiją balsavime susilaikė.

Tikimasi, jog kitą mėnesį Nicos sutarčiai pritars aukštieji parlamento rūmai, Senatas, ir tokiu būdu Prancūzija taps pirmąja Europos šalimi, kurioje bus baigta Nicos sutarties ratifikavimo procedūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.