aA
Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų viceministrai konstatuoja gerėjantį abiejų šalių bendradarbiavimą. Lietuvos užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius antradienį Vilniuje susitiko su kolega iš Baltarusijos Aleksandru Michnevičiumi.
Kaip žinoma, antradienį Lietuvoje atidarytos Baltarusijos ekonomikos dienos "Belorus Expo 2001".

Viceministras E.Ignatavičius susitikime sakė, kad ši Baltarusijos paroda Lietuvoje - geras praktinio bendradarbiavimo pavyzdys.

"Tai kontaktų, kurie vystosi tarp šalių, išraiška", - sakė E.Ignatavičius.

Šiuo metu, koordinuojant Lietuvos ir Baltarusijos UR ministerijoms, yra formuojama tarpvyriausybinė bendradarbiavimo komisija.

A.Michnevičiaus manymu, tarpvyriausybinio bendradarbiavimo komisijos posėdis galėtų įvykti rudenį, jo metu būtų pasirašyti susitarimai dėl turizmo.

Lietuva ir Baltarusija bendradarbiauja pasienio apsaugos, sienos demarkavimo srityse. Be to, vyksta Lietuvos ir Baltarusijos konsulinės konsultacijos.

Lietuva siekia, kad, jai įstojus į Europos Sąjungą (ES), nekiltų jokių nesusipratimų ir kliūčių dėl Baltarusijos ir Lietuvos piliečių kelionių. Lietuva rengiasi priimti ES reikalavimus vizų politikos srityje ir panaikinti dabar su Baltarusija galiojančias vizų režimo lengvatas. Kaip žinoma, kai abiejų šalių pensininkai per sieną keliauja be vizų, lengvatinis vizų režimas galioja pasienio regiono gyventojams.

Susitikime Baltarusijos UR viceministras informavo, kad jo šalies ministrų kabinetas svarsto galimybę atpiginti vizas Lietuvos piliečiams, kaip atsakymą į Lietuvos Vyriausybės sprendimą sumažinti vizų kainas Baltarusijos gyventojams.

A.Michnevičiaus teigimu, Baltarusijos parodos atidarymas ir Lietuvos politikų dalyvavimas joje rodo, kad bendras darbas vyksta sėkmingai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.