aA
Rusai šiandien gyvena demokratijos sąlygomis, bet turi būti budrūs, kad išsaugotų savo laisves, iškovotas žlugus Sovietų Sąjungai, antradienį sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
Vladimir Putin
Kalbėdamas priėmime, surengtame Kremliuje Deklaracijos dėl Rusijos suvereniteto 10-ųjų metinių proga, V.Putinas gyrė šalies laimėjimus, pasiektus per dešimtmetį nuo SSRS subyrėjimo 1991-aisiais.

"Iš esmės pasikeitė Rusijos valdžia, valstybė, konstitucinė tvarka. Vy riausybė įgijo naują veidą, demokratinį veidą", - iškilmingame priėmime sakė V.Putinas, kurio žodžius citavo naujienų agentūra "Interfax".

Tačiau buvęs KGB pulkininkas V.Putinas, kurį liberalai kaltino noru pažaboti laisves, pridūrė, jog visuomenė turi ir toliau kovoti už savo teises.

"Demokratija ir pilietinės laisvės - tai visuomenės turtas, už kurį reikia kovoti kiekvieną dieną" , - sakė jis, pripažindamas, kad priėmus Deklaraciją dėl valstybinio Rusijos suvereniteto, prasidėjo naujas istorijos etapas, "etapas demokratinės valstybės, pagrįstos pilietinėmis laisvėmis ir įstatymų viršenybe".

Prezidentas teigė, jog "viskas, ką patyrėme šį dešimtmetį, visa mūsų klaidų ir laimėjimų patirtis įrodo viena - bet kokios reformos yra prasmingos tik tuo atveju, jei jas įgyvendinant siekiama žmonių labo". V.Putino nuomone, tai pagrindinė praėjusio dešimtmečio pamoka.

Rusijos prezidentas pabrėžė, kad svarbiausias Deklaracijos dėl valstybinio suvereniteto paskelbimo tikslas buvo užtikrinti deramą žmonių gyvenimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.