aA
Linda Evangelista
Linda Evangelista
Bylą iškėlusi agentūra "Elite" savo ruožtu sutiko, kad kai kurių jos aukštų pareigūnų užuominos buvo netinkamos.

"Elite", kurios pagrindinės būstinės yra Paryžiuje bei Niujorke, anksčiau informavo, kad vėlai sekmadienį susitarė su BBC dėl karštai neigtų įtarimų apie nepilnamečių seksą ir piktnaudžiavimą narkotikais. Bylos teisminis nagrinėjimas Londono aukštajame teisme turėjo prasidėti pirmadienį ir tęstis mėnesį.

BBC programoje spėta, kad aukšti "Elite" pareigūnai siekė lytinių santykių su manekenėmis, kurios troško palypėti karjeros laipteliais, ir kad kai kurios tų manekenių buvo nepilnametės. Be to, minėta, jog kai kurie agentūros darbuotojai, lydintys jaunas manekenes, mėgino priversti jas pirkti narkotikų.

"Elite" teisininkė Adrienne Page sakė, kad byla nutraukta ir kad susitarimo sąlygos nebus skelbiamos.

Pranešime BBC pripažino, jog "Elite" perspėja ir stengiasi apsaugoti paaugles manekenes nuo seksualinio išnaudojimo ir kitų galimų pavojų, tokių, kaip nelegalūs narkotikai. Dokumentiniame filme tai nebuvo paminėta.

"Šiuo atžvilgiu "Elite" buvo pavaizduota neteisingai", - sakoma pranešime. Nors BBC neaptiko jokių seksualinio išnaudojimo įrodymų, "Elite" "sutinka, kad kai kurių jos pareigūnų užuominos apie seksą buvo aiškiai netinkamos", rašoma toliau.

BBC pažadėjo daugiau netransliuoti minėtos programos. Po filmo parodymo 1999 metų lapkritį agentūra sustabdė dviejų savo pareigūnų, tarp jų - buvusio supermanekenės Lindos Evangelistos vyro Geraldo Marie įgaliojimus, bet vėliau jie buvo grąžinti į darbą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.