aA
27 Estijos kompiuterių firmų ir bankų vadovai užsibrėžė tikslą iki 2004 metų internetą šalyje padaryti nemokamu visiems. Kaip praneša agentūra “Netoscop”, su tokiu pasiūlymu jie jau kreipėsi į šalies vyriausybę.
Viena iš projekte dalyvaujančių firmų – telekomunikacijų bendrovė “Starman” paskelbė apie savo ketinimus skirti projekto įgyvendinimui 100 milijonų kronų (apie 5,5 milijonus dolerių).

Ruošiamasi ne tik teikti interneto paslaugas nemokamai, bet ir atvesti kabelius į kiekvieną butą bei namą, nepraleidžiant ir lūšnų. Jau dabar Estijoje yra vykdoma “Tigro šuolio” programa, kurios tikslas – prijungti prie pasaulinio tinklo visas šalies mokyklas.

Ekspertų vertinimu, jei iniciatyvą pavyks įgyvendinti, Estija taps pirmąja pasaulio valstybe, kurioje egzistuos visuotinis nemokamas interneto ryšys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.