aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) pirmadienį konstatavo, jog Seimo pirmininko Artūro Paulausko dėl savavališko sklypo praplėtimo negalima apkaltinti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo pažeidimu.
Artūras Paulauskas
Į komisiją dėl to kreipėsi Seimo nariai konservatorius Arvydas Vidžiūnas ir socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

Komisijos posėdyje dalyvavęs Seimo pirmininkas A.Paulauskas pareiškė, jog tuo metui, kai buvo praplėstas jo sklypas, jis nebuvo nei Seimo narys, nei Seimo pirmininkas, todėl negalėjo pažeisti valstybės tarnautojams taikomo įstatymo.

K.Kriščiūnas iš pradžių kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), tačiau pastaroji persiuntė jo laišką EPK, nes jai priklauso vertinti parlamentarų etiką.

K.Kriščiūnas po pirmadienį įvykusio EPK posėdžio nusiuntė komisijos pirmininkei Daliai Teišerskytei ir VTEK pirmininkui Vytautui Andriuliui laišką, kuriame pareiškė atsiimąs ankstesnį savo prašymą.

Laiške jis teigia asmeniškai išsiaiškinęs problemą "privačių pokalbių metu".

Seimo pirmininkas pažymėjo, jog dėl papildomos teritorijos įteisinimo jis kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dar praėjusių metų balandį.

Tuomet jis vertėsi advokato praktika ir neužėmė jokių valstybinių pareigų.

"Jokio konflikto nesukūriau, nes neturėjau nei turtinio, nei neturtinio intereso", - teigė jis.

A.Paulauskas taip pat teigė, jog, tapęs Seimo pirmininku, nesiėmė jokių veiksmų, kurie galėjo sukelti interesų konfliktą.

Komisija bendruoju sutarimu nusprendė, jog Seimo pirmininkas negali būti apkaltintas viešųjų ir privačių interesų pažeidimu.

Tačiau kairiosios opozicijos atstovai komisijos nariai stebėjosi, kodėl Seimo pirmininkas iki šiol nenugriovė tvoros.

"Aš tą tvorą nugriaučiau, kad nekalbėtų apie Seimą. Kuo daugiau mes aiškinamės, tuo labiau klimpstame visuomenės akyse", - teigė socialdemokratas Nikolajus Medvedevas.

Vilniaus miesto Valdyba šį pavasarį suteikė leidimą A.Paulauskui įsiteisinti papildomai prijungtą žemę. Tačiau prieš tai jam teko sumokėti 2 tūkst. litų baudą už pastatytą tvorą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.