aA
Artėjančius steigiamuosius keltų bei trampinių laivų bendrovių, kuriamų privatizuojamos "Lisco" pagrindu, akcininkų susirinkimus kaip pasityčiojimą priimantys smulkieji bendrovės akcininkai ruošia dozę juodojo humoro ir svarsto galimybę ta proga į Vilnių iš Klaipėdos atvežti laidotuvių vainiką.
Reorganizuojamos laivininkystės įmonės vadovą Artūrą Gedgaudą bendrovės likvidacinės komisijos pirmininku laikantys smulkieji akcininkai jam yra numatę įteikti jei ne vainiką, perrištą juodu kaspinu, tai bent gėlių.

Nors jie supranta, kad realios įtakos būsimuose susirinkimuose vis tiek neturės, nes kontrolinį 79,6 proc. akcijų paketą valdo Valstybės turto fondas, tačiau yra pasipiktinę šių susirinkimų rengimo vieta bei laiku.

"Aš to kitaip nei cirku nevadinu", - Eltai tvirtino smulkiųjų "Lisco" akcininkų susivienijimo pirmininkas Ignas Ruginis.

Pasak jo, "laivyno likvidavimo ceremonija" vyks Vilniuje, 300 kilometrų atstumu nuo uostamiesčio, vidury darbo savaitės bei prasidės likus valandai iki tradicinės darbo laiko pradžios - 7 val. ryto.

Kitos savaitės pradžioje turėtų paaiškėti, kiek smulkiųjų akcininkų važiuos į Vilnių. "Gali būti, kad neužteks ir šešių autobusų, o gal siųsime tik savo atstovus", - sako akcininkų susivienijimo vadovas.

I.Ruginio teigimu, jis smulkiųjų laivininkystės akcininkų vardu parašė laišką "Lisco" prezidentui ir paprašė pakeisti susirinkimo organizavimo sąlygas, tačiau koks jo atsakymas, dar nežino.

Kontrolinį 76,36 proc. "Lisco" akcijų paketą perkanti Danijos laivybos kompanija "DFDS Tor Line" į tarpinę sąskaitą jau yra pervedusi 47,6 mln. JAV dolerių už akcijas, tačiau jais Lietuva dar nedisponuoja, todėl laivininkystės bendrovė kol kas yra kontroliuojama valstybės.

I.Ruginis patvirtino, kad laišką ketinama rašyti ir Valstybės kontrolei, kad ši patikrintų, kaip yra naudojami valstybės pinigai ir kodėl jie leidžiami autobusų bei salės Vilniuje, Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume, nuomai.

"Lisco" atstovų teigimu, kadangi norima dabartinės bendrovės skaidymo bei naujųjų įmonių steigimo formalumus sutvarkyti kuo greičiau, Vilnius, kuriame veikia iš esmės visos tam reikalingos institucijos, yra pati patogiausia vieta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.