aA
Kauno meras Erikas Tamašauskas pareiškė ypač dažnomis spaudos konferencijomis atsakysiąs į vietos spaudos įtarinėjimus piktnaudžiavimu valdžia. Pirmadienį spaudos konferencijoje jis pažadėjo rengti jas "taip dažnai, kol jos jums neatsibos".
Erikas Tamašauskas
Erikas Tamašauskas
© ELTA
"Ateityje esu pasiryžęs kiekvieną savo sprendimą ir žingsnį viešai pakomentuoti ir atsakyti į visus klausimus", - sakė meras, reaguodamas į vietinėje spaudoje pasirodžiusius įtarimus, esą jis piktnaudžiauja valdžia.

E. Tamašauskas pasakojo, kad jo keturių asmenų šeima gyvena 38 kv. metrų ploto name, kur tėra du kambariai, katilinė ir sandėliukas.

"Norėjosi išsivaduoti iš ankštų gyvenimo sąlygų, ir kai mūsų šeima nusprendė imti paskolą iš banko, apie jokią "merystę" nė negalvojome", - aiškino meras. 2000 m. gruodį E. Tamašauskas iš Lietuvos žemės ūkio banko penkiolikai metų paėmė 70 tūkst. litų paskolą savo namo šlaitinio stogo ir mansardos statybai. Neseniai Kauno savivaldybė perkreditavo paskolos M. K. Čiurlionio tilto statybai likutį (apie 11 mln. litų) iš Lietuvos taupomojo banko į Lietuvos žemės ūkio banką, kuris kreditavo ir mero namo atnaujinimą. "Šį banką iš kitų puikiai dirbančių bankų išskyriau tik dėl to, kad jis pasiūlė mažesnes palūkanas, - tikino meras. - Perfinansavus paskolą, M. K. Čiurlionio statyba atpigo puse milijono litų".

E.Tamašauskas užtikrino, kad bankas jam asmeniškai nesuteikė jokių išskirtinių sąlygų.

"Nors kaip ir kiekvienas pilietis galiu kreiptis dėl palūkanų būsto atnaujinimui sumažinimo, bet to dar nedariau", - sakė meras. E. Tamašauskas spaudos konferencijoje aiškino, kodėl jo namo rekonstrukcijos darbus vykdo savivaldybės įmonei "Kauno energija" priklausanti bendrovė "Naujasodžio energija". "Pagal banko reikalavimus statybinę firmą turėjau pasirinkti prieš paimdamas paskolą, tai yra kai nebuvau joks įtakingas valdininkas. Nejaugi išrinktas meru dabar dėl to turėčiau stabdyti darbus, kurie apibrėžti banko paskolos sutartyje?", - klausė E. Tamašauskas.

Konferencijoje meras aiškino ir apie būtinybę atnaujinti miesto vadovo kabinetą. "Erdvesnis ir šiuolaikiškesnis mero kabinetas reikalingas ne mano asmeniniams poreikiams, o tam, kad Kauno svečiai jaustųsi užsukę į normalaus europinio miesto mero kabinetą", - sakė E. Tamašauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.