aA
Vilniaus savivaldybė, nepaisydama pirmųjų nesėkmių, šiandien, birželio 11 dieną, tęsia akciją "Dviratis išrastas. Važiuok oranžiniu!" ir 13 val. į miesto gatves "išleidžia" 100 akcijos metu Vilniaus gatvėse surinktų oranžinių akcijos dviračių, sakoma pranešime spaudai.
Oranžinis dviratis
Miesto savivaldybės atsiųstame pranešime spaudai nekalbama apie pavogtus dviračius, teigiama, kad Vilniaus savivaldybės duomenimis, nuo praėjusio penktadienio iki šio pirmadienio SP UAB "Avarija" surinko 30 sugadintų dviračių, kuriems reikalingas remontas. Likusieji surinkti dviračiai buvo tinkami toliau važinėtis ir rytais vėl "išleidžiami" į gatves.

Dar apie 20 dviračių, kuriems nebuvo reikalingas sudėtingas remontas, pataisyta UAB "Avarija". Tikslios informacijos, kiek dviračių dingę, Vilniaus savivaldybė neturi, kadangi dviračiai pastoviai yra mieste ir visų jų suskaičiuoti realiai nėra įmanoma.

Tuo tarpu Lietuvos spauda jau šneka apie šios akcijos akcijos nesėkmę ir vilniečių vandalizmą.

"Per pirmąsias tris akcijos dienas Vilniuje padaugėjo dviratininkų, važiuojančių ne tik miesto savivaldybės surengtos akcijos oranžiniais dviračiais, bet ir nuosavais - įsitikinta, kad dviratis iš tiesų tampa svarbia susisiekimo priemone mieste. Vilniaus savivaldybė per tris dienas gavo daug vilniečių atsiliepimų, dėkojančių už savivaldybės surengtą akciją. Vakar miesto centre įrengtuose oranžiniuose stovuose pastebėta per šimtą oranžinių dviračių, pranešė Savivaldybė", - optimistiškai teigia Vilniaus savivaldybės spaudos tarnyba.

Kadangi pirmosiomis akcijos dienomis oranžiniais dviračiais važinėjo ypač daug paauglių, Vilniaus savivaldybė įspėja, kad oranžiniais dviračiais naudotis galima tik sulaukus 12 metų. Be to, nuo šiandien sostinės policija imsis griežtesnių priemonių drausminti oranžiniais dviračiais besinaudojančius 12 metų nesulaukusius paauglius. Vilniaus savivaldybė kreipiasi į tėvus, kad šie sudrausmintų dviračiais besinaudojančius vaikus, taip pat, kad nepažeistų jie Kelių eismo taisyklių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.