aA
Kai kuriuose Rusijos regionuose įsiplieskę miškų gaisrai dar labiau įsisiautėjo, šeštadienį pranešė Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) viršininkas Vladimiras Stepanovas. Pasak pareigūno, dėl šalyje nesiliaujančių gaisrų pavojus gresia daugiau nei 200 gyvenviečių.
Rusijoje siaučia masiniai gaisrai
© AFP/Scanpix

„Pagal 15 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku duomenis Rusijos teritorijoje dėl sausringų vėjuotų orų gaisringumo padėtis pablogėjo Uralo, Pavolgio ir Centrinėje federalinėje apskrityje", - nurodė V.Stepanovas.

Ši informaciją buvo pateikta Rusijos premjerui Vladimirui Putinui per operatyvinį pasitarimą NKVC būstinėje.

V.Stepanovas sakė, kad nuo miškų gaisrų jau nukentėjo 77 gyvenvietės dešimtyje Centrinės ir Pavolgio apskrities regionų.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, liepsnos pasiglemžė 1257 namus, taip pat evakuota 2800 žmonių.

Pavojingiausia padėtis šeštadienio popietę buvo Voronežo, Maskvos ir Žemutinio Naugardo srityse, taip pat Mordovijos respublikoje.

Žemutinio Naugardo srityje sudegė 577 namai, evakuota daugiau nei 1 500 žmonių. Pavolgio federalinėje apskrityje iš viso sudegė 625 namai.

V.Stepanovo duomenimis, su liepsnomis pasiusti kovoti daugiau nei 240 tūkst. žmonių ir daugiau nei 25 tūkst. technikos vienetų. Pareigūnas pridūrė, jog visi Nepaprastųjų situacijų ministerijos priešgaisriniai orlaiviai, kurių turima daugiau nei 25, pasiųsti malšinti liepsnų Žemutinio Naugardo, Voronežo ir Riazanės srityse.

KKVC viršininkas sakė, kad atsižvelgiant į pablogėjusią padėtį sukurtos rezervinės ugniagesių pajėgos, kurias sudaro 30 tūkst. žmonių ir 15 tūkst. techniko vienetų.

„Sutelktos pajėgos ir ištekliai iš esmės leidžia kontroliuoti padėtį", - pabrėžė V.Stepanovas.

V.Putinas pareiškė, jog dėl miškų gaisrų būstų netekusių žmonių namai turi būti atstatyti iki šių metų spalio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.