aA
Buvęs Kremliaus ūkvedys Pavelas Borodinas pirmadienį atvyko į Ženevos aukštąjį teismą atsakyti į Šveicarijos pateiktus kaltinimus pinigų plovimu, tačiau žadėjo nieko nepasakoti.
Pavelas Borodinas
Pavelas Borodinas
"Aš jau atsakiau į visus klausimus Rusijoje. Neturiu čia ką veikti", - atvykęs į Teismą pareiškė P.Borodinas, kurį turi apklausti bylą nagrinėjantis magistrato teisėjas Danielis Devaud (Danielis Devo).

Sekmadienį išvykdamas iš Maskvos P.Borodinas sakė, kad teisme ketina tylėti. Į klausimus jis neatsakinėjo ir per pirmąjį Ženevos teismo posėdį gegužės 17 dieną.

"Jis pasinaudos savo konstitucine teise tylėti, kaip ir praėjusį kartą. Ponas Borodinas negalvoja, kad tai yra (įstatymų) pažeidimas. Jis neturi patvirtinti pažeidimo, kuris neegzistuoja", - sakė vienas jo advokatų Robert'as Assaelis (Roberas Asaelis).

P.Borodinas kaltinamas 25 mln. JAV dolerių (100 mln. litų) komisinių, gautų iš Šveicarijoje įsikūrusių kompanijų, plovimu. Komisinius jis gavo už pelningų Kremliaus restauravimo kontraktų suteikimą 1995 ir 1996 metais.

Ženevos kantono kaltinamieji rūmai balandžio 12 dieną nusprendė paleisti P.Borodiną iš arešto už 5 mln. Šveicarijos frankų (12 mln. litų) užstatą, kurį sumokėjo Rusijos valdžia. Dabar P.Borodinas toliau eina Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės sekretoriaus pareigas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.