aA
Sukčių išradingumas – beribis. Dvi aferistės aukų ieškojo tarp dirbančių sostinės pensininkų, gavusių kompensacijas už mažesnes išmokas. Iš jų pasiskolinusios daug pinigų, moterys pradingo, rašo „Lietuvos rytas”.
Pensininkai aferistėms sunešė šimtus tūkstančių litų
© Corbis

Kaip sostinės gyventojos Genė Kulikauskienė ir Ana Meško sugebėjo rasti aukų, galima tiktai stebėtis. Aferistės surado pavardes pensininkų, kurie dirbo ir 1995–2002 metais gavo mažesnes išmokas.

Žinoma, kad apgavikės išviliojo apie 200 tūkst. litų. Bet suma gali būti gerokai didesnė, nes į prokuratūrą, kaip spėjama, kreipėsi ne visi nukentėję pensininkai.

Moterys pensininkams aiškino, kad plečia verslą, tai reikia pinigų. Iš vienos pensininkės jos pasiskolino 50 tūkst. Lt, dar viena jų apgavikėms paskolino per 100 tūkst. Lt, kitas – 62 tūkst. Lt.

Pinigus paskolinę pensininkai buvo nuolat maitinami pažadais. Esą prekių siunta jau greitai bus gauta, ją pardavus bus atsiskaityta. Vėliau – neva pinigai Vilniaus geležinkelio stotyje, juos tereikia paimti per porą valandų.

Advokatai atkalbėjo nukentėjusiuosius nuo sumanymo patiems ieškoti apgavikių. Tad nukentėjusieji liepos pradžioje kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą, prašydami moterų atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą. Šiuo metu abi moterys yra dingusios, jų buvimo vieta nežinoma.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.