aA
Atostogas Nidoje leidęs premjeras Rolandas Paksas vakar, savo 45-ojo gimtadienio dieną, taip pat pradėjo mankšta ant jūros kranto bei maudynėmis jūroje. Jau beveik išsigydęs prieš kelis mėnesius patirtą kojos traumą, premjeras nė vienos atostogų dienos nepraleido be teniso.
Ne išimtis buvo ir gimimo diena, tapusi lemiama nuolatinių varžovų R.Pakso ir "Litorinos" poilsio namų, kuriuose atostogavo premjero šeima, direktoriaus Jono Macijausko dvikova.

Penkių susitikimų rezultatas - 3:2 R.Pakso naudai. Premjeras po valandą kasdien žaisdavo ir su tenisą pamėgusiu sūnumi, dabar jau antroku Mindaugu. Tačiau žmona Laima ir duktė Inga mieliau žaisdavo krepšinį. Nors kartais ir Nidoje lynodavo, R.Paksas "Lietuvos rytui" juokavo, kad blogų orų nebūna, gali būti tik prasta kompanija.

Bet ir šiuo požiūriu trumpos atostogos buvo sėkmingos - su Paksais kartu poilsiavo seno bičiulio, akrobatinių lėktuvų grupėje R.Paksui iš dešinės skrendančio Roberto Noreikos, beje, dirbančio premjero padėjėju, šeima.

Nors trumpo poilsio R.Paksas nesiejo su gimtadieniu, vakar Nidoje jį aplankė iš Telšių atvykę tėvai bei draugas iš skraidymų bei verslo laikų Algis Drakšas.

Po pietų visa kompanija iškylavo mariose - bandė gaudyti ešerius, užsuko į Uostadvarį, vaišinosi baltuoju prancūzišku vynu "Malesan". "11,5 laipsnio", - pakalbintas telefonu, šmaikštavo gerai nusiteikęs premjeras.

"Lietuvos rytas"