aA
Klaipėdos policija sulaikė vieną iš dviejų automatais ginkluotų nusikaltėlių, kurie vakar vidury dienos įsiveržę į parduotuvę pagrobė kasoje buvusius 125 litus. Kartu sulaikytos ir dvi merginos - plėšikų bendrininkės. Incidentas įvyko Klaipėdos pakraštyje esančioje nedidelėje maisto prekių parduotuvėje "Geri kaimynai".
Įsilaužimas
Įsilaužimas
Po 15 valandos čionai įėjo maždaug 20 metų mergina ir po keliasdešimties sekundžių išėjo, įsitikinusi, kad pirkėjų viduje nėra. Netrukus į parduotuvę įsiveržė du vyrai su juodomis kaukėmis ir automatais su duslintuvais.

Prišokę prie kasos jie liepė 32 metų pardavėjai greitai atiduoti pinigus. Viena ranka atidariusi kasą moteris kita ranka nuspaudė begarsės signalizacijos mygtuką. Tai pastebėję lietuviškai kalbėję nusikaltėliai keikdamiesi spruko pro duris.

Pavojaus signalą jiems perdavė ir šalia parduotuvės stovėjusiame kita automobilyje "Audi" sėdėjusi mergina - į parduotuvę ėjo pirkėjas. Besprukdami nusikaltėliai jo vos nenutrenkė. Atsitiktinis pirkėjas mano, kad vagys turėjo į automatus "Kalašnikov" panašius ginklus su duslintuvais.

Gavusi pavojaus signalą, po poros minučių atvyko policija, tačiau nusikaltėlių jau nebebuvo. Sėdę į automobilį nusikaltėliai nurūko didžiuliu greičiu. Priešais parduotuvės langus sustojusį ir eismui trukdantį sidabro spalvos automobilį bei jo numerius įsidėmėjo keletas aplinkinių daugiaaukščių gyventojų, kurie po įvykio atėjo į parduotuvę. Liudininkai teigia, kad plėšikai buvo apie 20 metų.

Kelis mėnesius Klaipėdoje tokių apiplėšimų nebuvo, tačiau praėjusių metų pabaigoje beveik kas savaitę kentėdavo nedidelės parduotuvės ar vaistinės. Vagių grobis būdavo po kelis šimtus litų. Buvo sulaikyti keli narkomanai su įkalčiais.

"Lietuvos rytas"