aA
Praėjusią savaitę antivirusinės programinės įrangos gamintoja bendrovė “Kaspersky Labs” pranešė apie naują populiarios elektroninio pašto programos “Outlook Express” klaidą, kuri leidžia lengvai perimti siunčiamus elektroninius laiškus.
Email
Pasinaudodamas minėta saugumo “skyle”, įsilaužėlis gali įrašyti savo elektroninio pašto adresą aukos “Outlook Express” programos adresų knygelėje ir tokiu būdu gauti visus tikrais adresais siunčiamus laiškus.

Galite patys pabandyti iškrėsti pokštą kuriam nors iš kolegų:

1. “Outlook Express” programos nustatymuose vietoje savo vardo parašykite elektroninio pašto adresą, pvz. kolegos žmonos. Parašykite jam meilės laiškelį ir paprašykite kuo skubiau atsakyti. Atsakymą gausite jūs.

2. Tada paprašykite minėto kolegos parašyti laišką žmonai. Jeigu jis rašo laiškus nesinaudodamas adresų knygele (t.y. prisimena žmonos elektroninio pašto dėžutės adresą), tai laišką gausite jūs.

3. Praneškite apie tai kolegai ir stebėkite jo reakciją. Beje, nepamirškite pakeisti “Outlook Express” nustatymų į ankstesnius.

Kadangi “Microsoft” šiuo metu nesiruošia taisyti pašto programos saugumo “skylės”, apsisaugojimui rekomenduojamas paprastas būdas – “Outlook Express” nustatymuose reikia išjungti automatinio naujų adresatų įrašymo į adresų knygelę funkciją. Programose “Microsoft Outlook 98” ir “Outlook 2000” šios klaidos nėra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.