aA
Klaipėda nuo penktadienio pradeda gyventi Jūros šventės ritmu – čia prasideda trijų dienų renginių maratonas. Didžiausia vasaros šventė į uostamiestį sugrįžta 51 kartą. Per tris Jūros šventės dienas uostamiestyje įvyks 107 įvairūs renginiai. Eisenose, koncertuose dalyvaus daugiau nei 1000 atlikėjų, ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių. Scenų įranga koncertams ir kolektyvų pasirodymams atvežama 7 vilkikais.
Klaipėdoje prasideda tradicinė Jūros šventė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Tradicinėje, vidurdienį pradėsiančioje veikti tautodailės dirbinių mugėje visas tris dienas prekiaus apie puspenkto šimto tautodailininkų. Šventės zonoje veiks apie 60 lauko kavinių, du atrakcionų parkai.

Manoma, jog kasmet per Jūros šventę Klaipėdą aplanko daugiau nei pusė milijono žmonių. Rekordinis svečių antplūdis, spėjama, buvo prieš 8 metus, kai uostamiestis minėjo 750 metų jubiliejų. Tąkart svečių skaičius esą galėjo siekti apie milijoną.

Šventės zonoje budės sustiprintos policijos ir medikų pajėgos. Keletą pastarųjų metų, pareigūnų duomenimis, rimtų nusikaltimų per Jūros šventę pavykdavo išvengti.

Automobilių eismas šventės dienomis Klaipėdos senamiestyje draudžiamas.

www.lrt.lt