aA
Maskvos Domodedovo oro uoste lėktuve ketvirtadienį sulaikytas tariamas pagrobėjas neturėjo ginklų ir sprogiųjų medžiagų, pranešė pareigūnai.
Sulaikytas tariamas lėktuvo pagrobėjas nebuvo ginkluotas
© A.Didžgalvio nuotr.

"Sulaikytasis - 40 metų Krasnodaro krašto gyventojas Magometas Bakijevas", - ketvirtadienio vakarą agentūrai "Interfax" sakė Maskvos tarpregioninės transporto prokuratūros oficialioji atstovė Rufina Nevzorova.

Pasak jos, sulaikytąjį patikrinus, "nerasta jokių daiktų ar medžiagų, keliančių grėsmę".

R.Nevzorova pranešė, kad nutūpus Domodedovo oro uoste, M.Bakijevas perdavė įgulai raštelį su savo telefono numeriu ir prašymu, kad teisėsaugos institucijos paskambintų, nes jis turi pranešti svarbią informaciją".

"Kai jam buvo paskambinta šiuo numeriu, M.Bakijevas pareikalavo susitikimo su šalies vadovybe", - sakė prokuratūros atstovė.

Ji pažymėjo, kad lėktuvo keleivis nepareiškė akivaizdžių grasinimų aplinkiniams, bet sakė: "Aš nepatariu atidaryti durų", "Aš nepatariu perduoti keleiviams vandens".

"Kažkuriuo metu vienas vaikų, esančių salone, ėmė verkti. Jo motina paprašė M.Bakijevą leisti ateiti pas vaiką gydytojams, ir jis sutiko. Dėdamiesi gydytojais į lėktuvą įlipo milicijos darbuotojai, kurie profesionaliai sulaikė įtartiną keleivį", - sakė R.Nevzorova.

Anksčiau Domodedovo oro uosto spaudos tarnyba pranešė, kad oro bendrovės "Kavminvodyavia" lėktuvas, skridęs iš Mineralinių Vandenų į Maskvą, buvo išlaisvintas po užgrobimo.

Kaip pažymėjo spaudos tarnyba, oro bendrovės lėktuvas išskrido iš Mineralinių Vandenų, po to vienas keleivių mėgino jį užgrobti.

"Kai lėktuvas nutūpė Maskvoje, oro uosto saugumo tarnybos, taip pat Vidaus reikalų valdybos ir Federalinės saugumo tarnybos darbuotojai lėktuvą išlaisvino", - sakė Domodedovo oro uosto sekretorė spaudai Jelena Galanova.

Ji pažymėjo, kad lėktuvas buvo išlaisvintas akimirksniu. "Tai pats greičiausias išlaisvinimas per visą civilinės aviacijos istoriją", - pabrėžė sekretorė spaudai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.