aA
Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs Generalinės prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos kaltais pripažino septynis naktinių klubų darbuotojus ir skyrė jiems prokuroro pasiūlytas pinigines baudas: nuo 4160 litų iki 4550 litų.
Vilniaus viešnamiuose - šimtatūkstantinės apyvartos
© Corbis/Scanpix

Kaltinamieji M. K. (g. 1984 m), A. Ž. (g. 1976 m.), A. A. (g. 1985 m.), R. K. (g. 1985 m.), D. G. (g. 1978 m.), D. Z. (g. 1984 m.) bei L. D. (gimusi 1981 m.) ikiteisminio tyrimo metu sutiko, kad procesas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, tačiau prašė teismo, esant galimybei, skirti mažesnes baudas negu siūlė prokuroras.

Jie nuteisti už tai, kad nuo 2008 metų pradžios iki 2010 metų vasario dirbdami sostinės naktinių klubų „Eden Club“, „Eden Club Gold“, „Eden Club 3“ bei “Waterworld“ administratoriais, vienas kaltinamųjų - apsaugininku ir viena kaltinamoji - personalo skyriaus vadove, priėmė iš šių klubų klientų ne mažesnį kaip 325 tūkst. litų atlygį už šių klubų šokėjų teikiamas seksualines paslaugas, iš šios sumos 120 tūkst. litų sumokėjo striptizo šokėjoms, 6,5 tūkst. litų pasiliko sau bei beveik 200 tūkst. litų paliko neoficialioje klubo kasoje, praneša Vilniaus 1 apylinkės teismas.

Šiuose naktiniuose klubuose klientui pasirinkus šokėją seksualinių paslaugų teikimui pagal „Crazy Meniu“ (ši paslauga oficialiai būdavo įvardijama kaip valandos trukmės privatus šokis), darbuotojai paimdavo iš kliento apie tūkstantį litų, iš jų maždaug 400 sumokėdavo šokėjai, 20 pasilikdavo sau, o apie 580 litų palikdavo neoficialioje naktinio klubo kasoje.

Klubų darbuotojai klientams siūlydavo ir vadinamąją „Escort“ paslaugą, kurios valandos kaina buvo 450 litų. Tuomet šokėjos seksualines paslaugas teikdavo sostinės viešbučiuose.

Ikiteisminio tyrimo metu visi kaltinamieji savo kaltę pripažino. Jų teigimu, iš klientų paėmę pinigus už privatų šokį, jie du procentus nuo gautų pinigų pasilikdavo sau, o likusius atiduodavo šokėjoms ir palikdavo neoficialioje naktinio klubo kasoje. Darbuotojų teigimu, per vieną vakarą klube už seksualines paslaugas buvo surenkama nuo 500 iki 20 tūkst. litų.

Ikiteisminio tyrimo metu liudininkėmis apklaustos naktinių klubų šokėjos, dirbusios pagal autorines sutartis, pripažino, kad šiuose klubuose jos teikė seksualines paslaugas. Viena liudininkė teigė, jog šiuose klubuose apie 200 sykių teikė seksualines paslaugas.

Teismas šiuo baudžiamuoju įsakymu iš kaltinamųjų taip pat konfiskavo pinigine lėšas, kurias jie gavo iš nusikalstamos veikos – iš 6 kaltinamųjų konfiskuota po maždaug 1000 litų, o iš L.D. – 45 600 litų.

Teismas taip pat išaiškino kaltinamiesiems, kad jie, nesutikdami su baudos paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, turi teisę paduoti teismui prašymą, reikalaudami surengti bylos nagrinėjimą teisme. Padavus prašymą reikalaujant surengti bylos nagrinėjimą teisme, teismo baudžiamasis įsakymas neįgys teisinės galios. Išnagrinėjus bylą teismo posėdyje pagal kaltinamojo gautą prašymą, teismas nėra saistomas teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, t.y. išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamąjį kaltu, teismas gali paskirti kitos rūšies (švelnesnę ar griežtesnę) ar dydžio bausmę, negu paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu.

Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki 4 metų.

Primintina, kad Policijos departamente kitų asmenų atžvilgiu toliau tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.