aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir papirkimo. Įtariama, kad Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys „darbietis“ Virginijus Andrijauskas, vykdydamas bankroto administratoriaus tarnybines pareigas, pareikalavo 50 000 litų kyšio už neteisėtą veiką vykdant įgaliojimus – už pažadą aplaidžiai vykdyti bankroto administravimo paslaugas.
Virginijus Andrijauskas
Virginijus Andrijauskas
© LRS

Kaip skelbia STT, trečiadienį V. Andrijauskas, paėmęs kyšį, buvo sulaikytas. Šiuo metu atliekami kiti neatidėliotini ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminio tyrimo veiksmams atlikti sudaryta darbo grupė iš Panevėžio apygardos prokuratūros, Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų.

Įstatymas tam, kas savo ar kitų naudai naudai reikalavo ir priėmė didesnį negu 250 MGK vertės kyšį, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.