aA
Už tai, kad važiavo apgirtęs, lietuvis Didžiojoje Britanijoje nuteistas kalėti 10 mėnesių, praneša „The Bolton News“.
Britanijoje lietuvis nuteistas už tai, kad važinėjosi išgėręs ir be vieno rato
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Lietuvis Andrejus Bakalovas prisipažino kaltas dėl vairavimo išgėrus, pavojingo vairavimo, vairavimo be teisių ir draudimo, o taip pat dėl trijų kaltinimų nesustojus po avarijos ir nepranešus apie avariją.

Boltono karūnos teismo posėdyje prokuroras papasakojo, kad praėjusių metų rugsėjo 27 d. vairuodamas girtas A. Bakalovas važinėjo Vesthotene, Didžiajame Mančesteryje. Vyro vairuojamas automobilis atsitrenkė į pensininkės vairuotą mašiną ir užlėkė ant šaligatvio. Moteriai išlipus pasižiūrėti, ar lietuvis nesužeistas, šis apsisuko ir vos nepartrenkęs moters nuvažiavo toliau.

Liudininkų teigimu, A. Bakalovo automobilis važiavo be vieno rato. Vėliau lietuvis dar atsitrenkė į du šalia gatvės pastatytus automobilius. Pakraupę kiti vairuotojai sugebėjo iš sustojusio lietuvio automobilio išimti raktelius ir iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai lietuvio automobilyje rado tris alaus skardines. Vėliau šimte mililitrų lietuvio šlapimo aptiktas 361 mg alkoholio – tai daugiau nei tris kartus viršija leidžiamą normą.

A. Bakalovo advokatė teismui sakė, kad jis prisigėrė išsiskyręs su drauge ir važiavo su ja susitikti.

Teismas skyrė lietuviui jau minėtą laisvės atėmimo bausmę ir uždraudė ketverius metus vairuoti.