aA
Seimo narys socialdemokratas Andrius Šedžius absurdiškais vadina teiginius, kad prabildamas apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) naikinimą jis galėjo siekti daryti įtaką šiai institucijai. STT agentai tuo metu parlamentaro tėvui, taip pat socialdemokratui Alvydui Šedžiui buvo pateikę įtarimus dėl kyšininkavimo.
Andrius Šedžius
Andrius Šedžius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Absoliuti nesąmonė (...) Aš su tėvu savo siūlymo nesiejau, o reagavau į prezidentės metinį pranešimą", - trečiadienį BNS sakė Seimo narys.

Parlamentaras tvirtino, kad jį pribloškė prezidentės Dalios Grybauskaitės pateikta statistika - kad esą pernai vykdyti 700 ikiteisminiai tyrimai dėl korupcijos, bet baigti buvo tik pusė jų.

"Pusė bylų sukurptos nepagrįstai, joms trūko įrodymų. Todėl ir išreiškiau nuomonę, kad STT reikia naikinti - tai yra perduoti bylas tirti kitoms institucijoms. Kiek resursų būtų sutaupyta. Tuo metu aš net nežinojau, kad tėvui yra pareikšti įtarimai", - svarstė A.Šedžius.

Jis pareiškė, kad ir byla prieš jo tėvą esanti sufabrikuota. "Kaip jis galėjo paimti 1000 litų kyšį iš buvusio darbuotojo, kad statybos darbų prižiūrėtoju įdarbintų jo draugą, jeigu toje vietoje jau buvo įdarbintas kitas žmogus?" - įtarimais stebėjosi politikas.

Nagrinės Seimo komisija

Dėl A.Šedžiaus veiksmų posėdį rengti planuoja galimai neteisėtą politikų poveikį teisėsaugai tirianti Seimo laikinoji komisija.

"Rinksimės į posėdį rugpjūtį. Reikia išsiaiškinti, kiek komisijos narių galėtų dalyvauti. Gal ir kitą savaitę", - BNS trečiadienį sakė komisijos pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Pasak J.Sabatausko, posėdis dėl A.Šedžiaus šaukiamas gavus tokį komisijos nario, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Jurgio Razmos prašymą.

Šią savaitę naujienų portalas alfa.lt pranešė, jog parlamentaro tėvui, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariui socialdemokratui Alvydui Šedžiui STT pateikė įtarimus ėmus didelės vertės kyšį, kad darytų įtaką 3 mln. litų vertės Šiaulių kolegijos renovavimo konkursui.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos renovuojant Šiaulių kolegijos pastatą STT pradėjo kovo pradžioje. Buvo suimti dviejų statybų darbus vykdžiusių bendrovių vadovai, kolegijos viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas, konsultantas.

STT tuomet pranešė, kad tyrimas pradėtas, turint duomenų, kad, organizuojant Šiaulių kolegijos pastato rekonstrukcijos procesą, suinteresuoti asmenys, veikdami kaip organizuota grupė, siekė neteisėtu būdu laimėti 3 mln. litų vertės statybų darbų, finansuojamų iš Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšų, užsakymą ir taip neteisėtai užvaldyti daugiau kaip 300 tūkst. litų.

Kolegijos renovacijos darbai buvo sustabdyti, jau paskelbtas naujas konkursas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.