aA
„Apmaudu, kad taip kvailai įkliuvau“, - prisipažino praėjusį sekmadienį policijos pareigūnų sostinės Senamiestyje sulaikytas, o trečiadienį jau aštuntą kartą nuteistas 34 metų vilnietis Gediminas Zaikauskas. Pareigūnams gerai žinomas vagišius įkliuvo bandydamas nugvelbti vieno sostinės verslininko dviratį.
Gediminas Zaikauskas
Gediminas Zaikauskas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros pateiktą baudžiamąją bylą, kurioje už pasikėsinimą įvykdyti vagystę įsibraunant į gyvenamąsias patalpas G. Zaikauskui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.

Anksčiau už savanaudiškus nusikaltimus teistas vilnietis buvo sulaikytas praėjusio sekmadienio naktį, kai įsibrovė į vieną sostinės Krivių gatvėje esančio namo automobilių stovėjimo aikštelę. Čia vienas namo gyventojas prie automobilio laikė savo 1200 Lt kainuojantį dviratį.

Paaiškėjo, kad už patyrusį, bet ne kartą įkliuvusį vagišių šįkart gudresnis buvo namo gyventojas – jis automobilių stovėjimo aikštelėje buvo įsirengęs vaizdo filmavimo kamerą, kuriai įsijungus specialusis signalas būdavo perduodamas į namuose esantį jo personalinį kompiuterį.

Taip buvo ir praėjusio sekmadienio naktį – prabangaus namo sostinės centre šeimininkas 2.38 val. išgirdo, kad įsijungė signalizacija. Netrukus pažvelgęs į kompiuterį vyras pamatė nekviestą svečią – jis su pjūklu bandė nupjauti prie dviračio prirakintą grandinę.

Verslininkas iš karto paskambino policijai – pareigūnai buvo netoliese, todėl į pranešimą reagavo žaibiškai ir dar „besidarbuojantį“ vagišių sulaikė.

G. Zaikauskas nė nebandė kurti savo elgesį pateisinančių versijų ir iš karto pripažino kaltę. Naktį pernakvojęs areštinėje jis kitos dienos popietę buvo atvežtas į teismą – čia buvo nuspręsta bylą išnagrinėti pagreitinto proceso tvarka.

Prieš teismą jau aštuntą kartą stojęs ir ne kartą už grotų praleidęs G. Zaikauskas pasakojo, kad šeštadienio vakare Užupyje pamatė vyriškį, kuris į namus varėsi prabangų dviratį.

„Tada nuvažiavau į „Ermitažą“ ir nusipirkau metalinį pjūklą, o naktį, kai jau žmonės miegojo, patekau į namą – aptverto namo durys nebuvo užrakintos“, – pasakojo kaltinamasis.

Jis teigė, kad į automobilių stovėjimo aikštelę nusileido liftu. Beje, vagišiaus kelnių kišenėje buvo rastas prekybos centro kvitas, patvirtinantis, kad G. Zaikauskas 21.40 val. pirko metalinį pjūklą.

„Apmaudu, kad taip kvailai įkliuvau“, – laukdamas teismo nuosprendžio kalbėjo G. Zaikauskas. Jis nepanoro aiškinti, ką būtų daręs su dviračiu, jeigu jam būtų pavykę šį pavogti, tačiau drąsiai kalbėjo apie Lietuvos teisinę sistemą – esą jį labai nustebino, kad buvo nuteistas iš karto po nusikaltimo.

„Anksčiau man taip nebuvo, tekdavo ilgai laukti teismo, tačiau šįkart – viskas atvirkščiai, bet nuosprendį vis tiek apskųsiu – juk aš niekam žalos nespėjau padaryti, o čia jau iš karto sodina už grotų“, – piktinosi G. Zaikauskas.

Tuo tarpu teismas mano, kad anksčiau už vagystes ir narkotikų vartojimą be gydytojo leidimo teistas G. Zaikauskas, kuriam teistumai už anksčiau padarytus nusikaltimus dar nėra išnykę, privalo praleisti už grotų. Tiesa, tik tuomet, kai nuosprendis įsiteisės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.