aA
Kariotiškių sąvartyne gyvenusios savo motinos sugyventinį itin žiauriai nužudęs 21 metų Zbignevas Šaikovskis už grotų praleis 12 metų, trečiadienį paskelbė Lietuvos apeliacinis teismas. Dešimtis smūgių kojomis ir kastuvu 28 metų vyrui sudavęs Z. Šaikovskis nė neneigė, kad užmušė į brolius tinkantį motinos draugą, tačiau kodėl taip pasielgė, konkrečiai negalėjo paaiškinti.
Kariotiškių sąvartyno gyventojas kalės 12 metų
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Vilniaus apygardos teismas Z. Šaikovskį pripažino kaltu dėl Ričardo Stambrausko tyčinio nužudymo, tačiau nuteistasis nesutiko su nuosprendžiu ir parašė trumpą apeliacinį skundą – esą jis tyrimo ir bylos nagrinėjimo metu davė visiškai kitokius parodymus nei yra nurodyti apkaltinamajame nuosprendyje.

Žudikas prašė tik pakeisti jo parodymus, tačiau nesiekė, kad jam būtų sušvelninta bausmė. Tiesa, apeliacinės instancijos teismas nenustatė, kad 12 metų laisvės atėmimo bausmė Z. Šaikovskiui būtų per griežta, o parodymai būtų pakeisti.

Bylos duomenimis, Z. Šaikovskis praėjusių metų balandžio 7-ąją, apie 16 val., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (1,2 prom.), Trakų rajone, Lentvario seniūnijoje, Kariotiškių sąvartyne, tyčia vieną kartą kumščiu sudavė R. Stambrauskui, nuo smūgio šis pargriuvo.

Tada jaunuolis gulinčiam nukentėjusiajam tyčia sudavė kojomis daugybę smūgių į įvairias kūno vietas, o paskui šį uždaužė kastuvu ir galop koja užspaudė jo kaklą. Nuo sužalojimų sąvartyno gyventojas mirė.

Iš sąvartyno į mišką pasišalinęs Z. Šaikovskis buvo sučiuptas tą pačią dieną, jis iš karto pripažino savo kaltę. Jaunuolis aiškino, kad jam nepatiko jaunas motinos sugyventinis, o jį nusprendęs paauklėti tik todėl, jog šis dažnai mušdavo jo motiną.

Teismas konstatavo, kad prieš mirtį R. Stambrauskas jautė dideles kančias, nes jam buvo suduota keliasdešimt smūgių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.