aA
Liepos 28 d. Antakalnio kapinėse Vilniuje Lietuvos laisvės gynėjų atminimą pagerbė Lietuvos ir Izraelio kariai. Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės vado pareigas laikinai einantis brigados generolas Edvardas Mažeikis, Garbės sargybos kuopos kariai ir Izraelio kariai, edukacinės programos „Uniformuoti liudininkai“ (angl. Witnesses in Uniform) dalyviai.
Laisvės gynėjų atminimą pagerbė Lietuvos ir Izraelio kariai
© G.Maksimovicz nuotr.

Trečiadienį Lietuvos ir Izraelio kariai taip pat pagerbs Holokausto aukų atminimą Panerių memoriale.

Liepos 27–28 d. Lietuvoje viešintys programos „Uniformuoti liudininkai“ dalyviai Vilniuje, Kaune ir Žiežmariuose lanko žydų genocido vietas, kultūros objektus, susitinka su Lietuvos žydų bendruomenės ir Lietuvos institucijų vadovais.

Pirmasis tokio pobūdžio vizitas į Lietuvą pagal Izraelio Vyriausybės vykdomą programą „Uniformuoti liudininkai“ įvyko 2003 m., vėliau – 2007 metais.

Vizitą organizuoja ir finansuoja Izraelio ambasada Rygoje, Latvijoje ir Izraelio ginkluotosios pajėgos. Izraelio kariai, edukacinės programos „Uniformuoti liudininkai“ dalyviai, į Lietuvą atvyko neginkluoti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.