aA
Buvęs Klaipėdos savivaldybės tarnautojas Alfonsas Šimkus nebuvo pratęs mokėti už asmenines išlaidas, tad teisme išgirdo nuosprendį, rašo „Lietuvos rytas“. A.Šimkus trejus metus negalės dirbti valstybės tarnyboje ir turės sumokėti 6500 litų baudą.
Buvusiam Klaipėdos valdininkui – teismo nuosprendis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

64 metų A.Šimkus, buvęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas, užkliuvo Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnams.

Juos sudomino valdininko ryšiai su bendrovėmis, kurios dirbo mieste įvairius darbus. A.Šimkus buvo atsakingas už miesto statybas ir komunalinio ūkio sritis, kuriose sukosi dideli pinigai.

Paaiškėjo, kad konkursus laimėjusių bendrovių darbą turėjusiam kontroliuoti A.Šimkui jos apmokėdavo asmenines sąskaitas.

2006-ųjų spalį po A.Šimkaus pokalbių telefonu su bendrovės „Klaipėdos apdaila” vadovu valdininkui buvo apmokėta už jo asmeninio automobilio detales.

Bendrovė šitaip bandė atsipirkti už tai, kad per lėtai remontavo miesto stadioną.

A.Šimkus nusipirko keturis lietus ratlankius už 4237 litus, keturis dangtelius ratlankiams, mašinos salono kilimėlių komplektą už 93 litus, keturias padangas už 1874 litus, keturis litrus variklio alyvos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.