aA
Lietuvos Radijo ir televizijos komisija panaikino licenciją UAB "Russkoje radio", retransliavusiai Rusijos komercinės radijo stoties "Russkoje radio" programą.
Kaip BNS korespondentui sakė Radijo ir televizijos komisijos advokatas Viktoras Popandopulas, bendrovė, retransliuojanti Rusijos radijo stoties programą, nevykdė įsipareigojimų, prisiimtų pratęsiant licenciją.

Pasak advokato, bendrovė nevykdė teisėtų Radijo ir televizijos komisijos reikalavimų.

V. Popandopulas tvirtino, kad bendrovė pratęsiant licenciją buvo įsipareigojusi nuo balandžio pradėti gaminti ir savo produkciją, ne tik retransliuoti Rusijos radijo stoties programą, tačiau iki šiol nepradėjo to daryti.

"Fizine jėga mes jų neuždarysim, bet, nepaklusę mūsų reikalavimams. jie bus nelegalūs", sakė advokatas.

Andrius Lunga, BNS korespondentui prisistatęs UAB "Russkoje radio" akcininku, pareiškė, kad RTV komisijos sprendimą laiko nepagrįstu ir bendrovė apskųs jį teismui.

Jis taip pat mano, kad minėtąjį komisijos sprendimą nulėmė "nešvari konkurencinė kova".

A. Lungos tvirtinimu, "Russkoje radio" kasdien Vilniuje ir jo apylinkėse klausosi 22-30 proc. potencialios radijo klausytojų auditorijos, t.y. daugiau nei kitų radijo stočių.

Penai lapkritį, kai mėginta nutraukti "Russkoje radio" transliacijas Lietuvoje, teismas nusprendė, kad ši radijo stotis veikia teisėta.

Lietuvoje "Russkoje radio" retransliuojama 100,9 MHz dažniu FM bangomis ir girdima 70-80 kilometrų spinduliu apie Vilnių.

Latvijoje "Russkoje radijo" retransliuoja vietinė radijo stotis "Bizness i Baltija", kuri irgi nuolat gauna perspėjimų dėl to, kad netransliuoja dalies laidų latvių kalba.

"Russkoje radio" be jokių didelių skandalų transliuojama ir Taline.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.