aA
Lietuvos valstiečių partija atmetė LDDP kvietimą bendradarbiauti artėjančiuose Seimo rinkimuose ir pakartojo nežadanti sudarinėti rinkimų koalicijų.
Praėjusį sekmadienį vykusiame LDDP suvažiavime buvo nuspręsta pakviesti Valstiečių partija pradėti konsultacijas dėl galimo bendradarbiavimo Seimo rinkimuose.

Antradienį išplatintame Valstiečių partijos pirmininko, parlamentaro Ramūno Karbauskio pareiškime dėkojama LDDP "už parodytą pasitikėjimą ir toleranciją", tačiau pabrėžiama, kad partija, artėjant Seimo rinkimams, nežada sudarinėti naujų koalicijų.

Pareiškime teigiama, kad Valstiečių partija "pasiryžusi po rinkimų dirbti su visomis Lietuvos politinėmis partijomis, kurios realiais darbais sieks pozityvių reformų ir Lietuvos žemės ūkio išsaugojimo".

Kaip žinoma, LDDP bei Lietuvos socialdemokratų partija sudarė rinkimų koaliciją ir patvirtino bendrą kandidatų sąrašą.

Kovą vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose Valstiečių partija kai kuriose apygardose bendradarbiavo su Kazio Bobelio vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga ir pagal surinktų mandatų skaičių atsiliko tik nuo Naujosios sąjungos.

Seimo rinkimai vyks spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.