aA
Policijos departamentas pateikė ataskaitą apie tris mėnesius trukusios narkomanijos prevencinės akcijos Vilniaus čigonų tabore rezultatus. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis jau ne kartą siūlė policijos vadovybei imtis griežtų prevencinių veiksmų kovojant su tabore klestinčia prekyba narkotikais. Suaktyvintos policijos priemonės leido vienos dienos narkotinių medžiagų apyvartą sumažinti keturis kartus – tokie duomenys paskaičiuoti atsižvelgiant į akcijos metu gerokai sumažėjusį žmonių srautą į taboro teritoriją, praneša Vidaus reikalų ministerija.
Policijos apgultis Vilniaus tabore davė apčiuopiamų rezultatų
© DELFI / Ainis Gurevičius

Vilniaus 2-ojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai šiemet pradėjo per 100 ikiteisminių tyrimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis. Pernai iki birželio mėnesio buvo pradėta 12 tokių tyrimų. Per šių metų gegužės mėnesį, sustiptinus taboro kontrolę, už narkotinių medžiagų vartojimą buvo surašyta apie 1100 protokolų (2009 m. per 5 mėnesius buvo surašyti 228 protokolai).

Taip pat buvo sustiprinta Kelių eismo taisyklių (KET) kontrolė – per balandžio ir gegužės mėnesius kelių patruliai čigonų taboro prieigose patikrino daugiau nei 1200 transporto priemonių, už narkotinių medžiagų vartojimą sulaikė per 100 vairuotojų, nustatyti kiti 145 KET pažeidimai.

„Policijos veiksmų rezultatų statistika tik dar kartą įrodo, kiek dėmesio reikia skirti taborui. Tačiau policijos ataskaitoje pasigedau profesionalios analizės – kokią įtaką policijos veiksmai padarė narkotikų vartojimui mieste? Ar užspaudus vienus pardavėjus, neatsirado kitų? Ataskaitoje kalbama apie galimą apyvartos sumažėjimą. O ką tai reiškia miesto kontekste? Taip pat pareigūnai nepateikė įžvalgų ir išvadų – ar tokios priemonės turi ilgalaikį ar tik momentinį efektą, kokios prevencinės priemonės gali būti ar bus taikomos ateityje“, – teigė R. Palaitis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.