aA
Parlamentaras Mantas Adomėnas, kolegų manymu, aiškiai nusižengė įstatymams ir turi būti pašalintas iš Seimo. Esą tam net nereikia apkaltos, rašo „Vilniaus diena“. Kaip dienraščiui teigė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas, M.Adomėno nusižengimai neabejotini.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Pirmiausia – jo vadovavimas Demokratinės politikos institutui (DPI), kuris laimėjo 2,5 mln. litų vertės Švietimo ir mokslo ministerijos konkursą ir turėtų reitinguoti šalies aukštąsias mokyklas.

M.Adomėnas, gindamasis DPI istorijoje, ne kartą pareiškė institutui nebevadovaujantis nuo praėjusių metų balandžio. Pernai balandį jis jau buvo Seimo narys. J.Sabatausko manymu, parlamentaras, būdamas Seimo nariu ir DPI prezidentu, aiškiai nusižengė įstatymams.

"Konstitucinis Teismas yra aiškiai pasakęs, kad Seimo narys negali dirbti jokio kito darbo. Net ir būdamas visuomeninių organizacijų, asociacijų valdymo organų nariu, Seimo narys privalo nusišalinti. Jeigu asmuo neatsisakė ankstesnio darbo tapęs Seimo nariu, kad būtų atimtas Seimo nario mandatas, net apkaltos nereikia", – tvirtino pašnekovas.

Pasak jo, tokiu būdu įstatymams nusižengusį Seimo narį iš posto išversti pakanka Seimo nutarimo.

Vis labiau drebant Seimo nario kėdei, M.Adomėno biuras puolė neigti teiginius, kuriuos išsakė pats parlamentaras. Pirmiausia neigiamas ne sykį M.Adomėno kartotas pareiškimas, kad jis DPI prezidento pareigų neina nuo 2009 m. balandžio.

M.Adomėnas taip pat tikino esąs tik varganas DPI steigėjas, beveik nedarantis įtakos instituto veiklai. Tačiau parlamentaras nepasigyrė taip pat esąs DPI dalininkas. O dalininkas viešojoje įstaigoje turi iš esmės tokias pačias teises kaip bendrovės akcininkas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.