aA
Latvijoje dirbantys Rytų specialiųjų tarnybų darbuotojai bendradarbiauja rinkdami informaciją, reguliariai organizuoja susitikimus – veikiausiai iš tingumo, rašo db.lv.
Kontržvalgyba rado Latvijoje tingių šnipų iš Rytų
© Corbis/Scanpix

Europos Sąjungai ir NATO nepriklausančių valstybių specialiųjų tarnybų susidomėjimas Latvija nesumažėjo. Pernai užsienio šalių žvalgai aktyviai rinko informaciją apie savivaldos ir Europos Parlamento rinkimus, taip pat bandė sužinoti apie visuomenės informavimo priemonių vadovų pasikeitimą.

Žvalgybos agentus iki šiol domina ekonominė padėtis, jos suprastėjimas, tarptautinės paskolos bei palūkanų dydžiai ir derybų eiga.

Jie taip pat domėjosi Latvijos žiniasklaida, jos vadovų pasikeitimu, redakcijų politika, kariniu aktyvumu Latvijoje, karinės technikos aprūpinimu, Latvijos veikla NATO, bendradarbiavimu su JAV ir kitais klausimais, panešama Konstitucijos saugumu besirūpinančios agentūros 2009 m. ataskaitoje.

Kontržvalgybos darbuotojai mano, kad ES ir NATO nepriklausančių šalių šnipai, siunčiami dirbti į Latviją, tikrai tarpusavyje bendradarbiauja.

2009 m. konstatuoti reguliarūs užsienio specialiųjų žvalgybos tarnybų agentų susitikimai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.