aA
Airijos medicinos tarybos Tinkamumo praktikuoti komitetas pradėjo nagrinėti gautą skundą dėl lietuvės gydytojos Linos Macaitienės, kuri kaltinama nekompetencija. L. Macaitienė gydytojos kvalifikaciją įgijo 1978 metais Lietuvoje, o Dubline jau kelerius metus veikia gydytojos ir jos vyro įkurta klinika „Irish Baltic Health Bridge“, rašo Airijos laikraštis „The Irish Times“.
Lietuvei gydytojai Dubline – nauji kaltinimai dėl nekompetencijos
© Corbis

Lietuvės gydytojos kompetencijos klausimas pradėtas svarstyti gavus jos tautietės Inos Mikšienės skundą. Praėjusiais metais tarybai nusiųstame laiške I. Mikšienė teigė, kad sausį ji lankėsi L. Macaitienės klinikoje, nes tino kojos ir ji blogai jautėsi. L. Macaitienė ligonei pasakė, kad jai trombas ir išrašė vaistų.

Po mėnesio grįžusiai I. Mikšienei gydytoja pasakė, kad jos kojoje yra trombas, plaučiuose kaupiasi skysčiai, yra skrandžio erozija. Septynias valandas klinikoje praleidusiai pacientei buvo pastatyta lašinė, du kartus sušvirkšta vaistų. Serganti moteris pasakojo pakeliui namo netekusi sąmonės. Moters draugė paskambino L. Macaitienei, tačiau ši tvirtino, jog viskas bus gerai, nesą reikalo jaudintis.

I. Mikšienė ir toliau jautėsi prastai, todėl paprašė L. Macaitienės siuntimo į ligoninę. Ši iš pradžių nenorėjo jo duoti, bet vėliau sutiko. Ligoninėje gydytojas I. Mikšienei pasakė, kad nėra nei trombo, nei skysčių plaučiuose, jai tiesiog mažakraujystė. Moteris ligoninėje praleido keturias dienas.

Išėjusi iš ligoninės I. Mikšienė nuvyko į lietuvės gydytojos kliniką, kur pareikalavo parodyti licenciją, leidžiančią gydyti žmones. Lietuvės teigimu, L. Macaitienė atsisakė ją parodyti, nes neva I. Mikšienė nesumokėjusi už gydymą, ir iškvietė apsaugą, kad ši išvestų I. Mikšienę.

Gydytoja L. Macaitienė teigia, kad I. Mikšienė lietuvių bendruomenėje yra gerai žinoma dėl piktnaudžiavimo alkoholiu. Medikės teigimu, tautietė anksčiau yra iš jos reikalavusi pinigų ir grasinusi ją apskųsti Medicinos tarybai.

Kitas Medicinos tarybos posėdis vyks rugsėjį.

Verta paminėti, kad tai jau ne pirmas kartas, kai skundžiamasi gydytoja L. Macaitiene. Spaudoje ne kartą rašytą apie šios gydytojos klinikoje nugydytus lietuvius, kurie vėliau buvo priversti kreiptis į medikus Lietuvoje.