aA
Dėl dviejų paskutinių vyriausybių nenoro išspręsti elektros eksporto į Baltarusiją problemas Lietuvos vartotojams už elektrą gali tekti mokėti brangiau, teigia Seimo narys Alfonsas Bartkus.
"Neatgavus Baltarusijos skolos, nedidinant elektros eksporto, teks didinti elektros kainą Lietuvos vartotojams", antradienį spaudos konferencijoje sakė nuosaikusis konservatorius A. Bartkus.

Baltarusijos skola Lietuvai už elektros energiją dabar yra apie 320 mln. litų.

"Rolando Pakso Vyriausybės pastangos buvo orientuotos tik į skolos atgavimo grafiką, o Andriaus Kubiliaus Vyriausybė net to nedaro", tvirtino A. Bartkus.

Seimo nario nuomone, Baltarusijos skola galėtų būti atgauta, užskaitant geležinkelio tranzito paslaugas. Anot A. Bartkaus, užskaitų suma nuo 1998 metų siektų apie 40-50 mln. litų.

Be to, pasak parlamentaro, derėtų vykdyti užskaitas ir Ignalinos atominei elektrinei įsigyjant eksploatacines medžiagas ir įrenginius iš Baltarusijos. Taip, anot A. Bartkaus, kasmet būtų atgauta dar apie 32 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.