aA
Keli Rusijos Baltijos laivyno laivai gali būti atiduoti Juodosios jūros laivynui, pranešė agentūrai "Interfax" sekmadienį Rusijos karinės žinybos atstovas.
Povandeninis laivas
Povandeninis laivas
© Corbis/Scanpix

"Mes neatmetame galimybės perduoti Juodosios jūros laivynui vieną ar du Baltijos laivyno sargybos laivus", - sakė agentūros pašnekovas.

Jis pridūrė, kad tai taip pat susiję su galimybės spręsti Rusijos uždavinius Viduržemio jūroje užtikrinimu.

Rusijos Karinio jūrų laivyno vyriausiojo štabo atstovo žiniomis, iš Baltijos į Sevastopolį 2011 metais bus perbazuoti du laivai - "Neustrašimyj" ir Jaroslav Mudryj".

Toks perbazavimas tapo įmanomas po to, kai šis klausimas buvo suderintas su Ukraina.

Pasak jūrininkų, "Neustrašimyj" ir "Jaroslav Mudryj" palaikys operatyvinį režimą Juodojoje ir Viduržemio jūrose.

Nors "Neustrašimyj" ir "Jaroslav Mudryj" bazė yra Baltijoje, jie atlieka užduotis visame pasaulyje.

2010 metais "Neustrašimyj" užtikrino laivybos saugumą Adeno įlankoje, o "Jaroslav Mudryj" lydėjo kreiserį "Piotr Velikij" nuo Šiaurės iki Viduržemio jūros.

Dabar į Juodosios jūros laivyno sudėtį įeina du sargybos laivai - "Ladnyj" ir "Pytlivyj". Jie buvo nuleisti į vandenį dar devintojo dešimtmečio pradžioje.

"Jaroslav Mudryj" - vienas naujausių Rusijos sargybos laivų. Jis įeina į Baltijos laivyno sudėtį nuo 2009 metų vidurio. Pradėtas statyti jis buvo vadinamas "Nepristupnyj".

"Neustrašimyj" nuleistas į vandenį 1993 metais. Jis pastatytas pagal tą patį projektą, kaip ir "Jaroslav Mudryj".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.