aA
Jordanijoje vienas vyras prisipažino dėl "šeimos garbės" nužudęs savo 16 metų dukterėčią, kuri patyrė seksualinę prievartą, šeštadienį pranešė vienas teismų pareigūnas.
Jordanijoje vyras „dėl šeimos garbės“ nušovė seksualinę prievartą patyrusią dukterėčią
© A.Didžgalvio nuotr.

43 metų kaltinamasis penktadienį į dukterėčios pusę paleido 30 automato šūvių. Mergaitė žuvo iš karto. Tragedija įvyko Deir Aloje į vakarus nuo sostinės Amano, sakė minėtas pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Vyras pareiškė dukterėčią nužudęs tam, kad apgintų šeimos garbę, nes ant jos krito įtarimai dėl "blogo elgesio". Pasak šaltinio, ta mergina "prieš mėnesį prarado nekaltybę išžaginta jauno, 17 metų vyro".

Mergaitės šeima vėliau ištekino ją už vieno giminaičio, "kad nuslėptų faktus", pridūrė pareigūnas, kuris pabrėžė, kad išžaginimu įtariamas asmuo yra teisiamas.

Tuo tarpu dėdę prokurorai apkaltino tyčiniu nužudymu.

Jordanijoje už nužudymą skiriama mirties bausmė, bet vadinamųjų "nužudymų dėl garbės" atvejais teismai gali pakeisti ar sušvelninti bausmę, ypač jei aukos šeima prašo atlaidumo.

Jordanijoje kasmet dėl garbės nužudoma po 15-20 moterų, nors vyriausybė ir stengiasi išgyvendinti tokią tradiciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.