aA
Jungtinės Valstijos šeštadienį paragino Šiaurės Korėją vengti "provokuojančių žodžių" - taip buvo reaguota į Pchenjano grasinimus imtis branduolinio atsako į naujas JAV sankcijas ir bendras amerikiečių ir Pietų Korėjos karinių jūrų laivynų pratybas.
JAV ragina Šiaurės Korėją vengti provokuojančių žodžių
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Mes nesame suinteresuoti žodžių karu su Šiaurės Korėja, - sakė Valstybės departamento atstovas Philipas Crowley. - Mums iš Šiaurės Korėjos reikia mažiau provokuojančių žodžių ir daugiau konstruktyvių veiksmų".

Šiaurės Korėja anksčiau šeštadienį paskelbė, jog yra pasirengusi "atsakomajam šventam karui" dėl didinamo JAV spaudimo Pchenjanui, įskaitant JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas.

Šiaurės Korėjos "armija ir liaudis ... teisėtai atsakys savo galinga branduoline atgrasinimo priemone į visų laikų didžiausias branduolines karines pratybas, kurias surengs JAV ir Pietų Korėjos marionetinės pajėgos", paskelbė Šiaurės Korėjos Nacionalinė gynybos komisija.

Seulas ir Vašingtonas yra sakę, kad keturias dienas truksiančios bendros pratybos, kurios turi prasidėti sekmadienį, yra bandymas atgrasinti Šiaurės Korėją nuo agresyvaus elgesio.

"Tai neatsakinga ir būtent dėl to esame įsipareigoję dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos", - žurnalistams sakė Ph.Crowley.

Šiaurės Korėja nuolat grasina kariniais veiksmais atsakyti į bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas ir tvirtina, jog tai yra karo repeticijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.