aA
Sau už nugaros palikdamas dulkių uodegą, juodai apsirengęs Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas riaumojančiu "Harley Davidson" motociklu atlėkė į baikerių stovyklą prie Ukrainos uostamiesčio Sevastopolio ir pavadino motociklą "laisvės simboliu".
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© AFP/Scanpix

Lehmano versijos "Harley Davidson" triračiu, užsidėjęs juodus akinius, mojuodamas ranka su juoda pirštine, Rusijos premjeras pasveikino septynis tūkstančius baikerių žodžiais "Sveiki, broliai". Tada nulipo nuo "žirgo" pasikalbėti su jais.

V.Putinas atvyko į Krymą vienai dienai susitikti su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi, bet nepraleido progos pasirodyti esąs kietuolis.

Motociklas yra "demokratiškiausia transporto priemonė", pareiškė V.Putinas, kuris kritikuojamas, jog mažai daro, kad padėtų Rusijos demokratijai vystytis.

"Tai drąsiausia, greičiausia transporto priemonė, suteikianti baikeriui saldų laisvės jausmą, - kalbėjo V.Putinas. - Neperdedant galima sakyti, jog motociklas yra laisvės simbolis".

Pataręs baikeriams nepiktnaudžiauti greičiu, jis baigė savo kalbą netikėtai ištardamas ukrainietiškai: "Hai žive baik!" ("Tegyvuoja motociklas!").

Baikerių suvažiavimą Sevastopolyje, kuriame yra Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė, surengė seniausia Rusijos baikerių grupė "The Night Wolves" ("Nočnyje volki").

Atsisveikinęs su baikeriais, V.Putinas nuskubėjo į Forosą susitikti neformaliai su prezidentu V.Janukovyčiumi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.