aA
Ispanija nepripažins Kosovo nepriklausoma valstybe, nors JT Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT) ir priėmė sprendimą, jog Kosovo nepriklausomybės deklaracija buvo paskelbta nenusižengiant tarptautinei teisei, pareiškė penktadienį Ispanijos vicepremjerė.
Ispanija ir Rumunija nepripažins Kosovo nepriklausomybės
© AFP/Scanpix

"Mes tebesilaikome požiūrio nepripažinti to, taip pat mes ir toliau reikalausime dialogo bei susitarimo tarp skirtingų šalių", - sakė ministro pirmininko pavaduotoja Maria Teresa Fernandez de la Vega per spaudos konferenciją.

Ispanija, kurią spaudžia savi separatistai Katalonijoje ir Baskijoje, neprisideda prie daugumos ES narių, pripažinusių Kosovo 2008 metų vasario nepriklausomybės nuo Serbijos deklaraciją.

Rumunija nepripažins Kosovo nepriklausomybės

Rumunija nepripažins Kosovo nepriklausomybės, nors šios buvusios Serbijos provincijos atsiskyrimui pritarė Jungtinių Tautų (JT) teismas, penktadienį pranešė Rumunijos URM.

"Ministerija dar kartą patvirtina savo poziciją, nuolat reikštą kelerius pastaruosius metus, dėl Kosovo nepripažinimo nepriklausoma valstybe", - nurodoma pranešime.

URM pareiškė "tvirtai besilaikanti tarptautinės teisės ir gerbianti Tarptautinio Teisingumo Teismą (TTT)", tačiau argumentavo, kad teismas šį klausimą vertino "labai siaurai".

TTT nutartis "susijusi tik su nepriklausomybės paskelbimo teisėtumu, o ne jos juridinėmis pasekmėmis, konkrečiai - su galimai naujos valstybės įkūrimu", pridūrė ministerija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.