aA
Premjerą Andrių Kubilių nufotografuoti bandęs ginkluotas vilnietis Andrius Dambrauskas vėl bus priverstas policijoje aiškintis dėl balandį sostinės Pilies gatvėje įvykusio incidento, kai susigrūmė su Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnais.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas, panaikinęs sostinės 3-iojo policijos komisariato nutarimą A. Dambrauskui skirti 460 litų baudą už Ginklo ir šaudmenų saugojimo, laikymo, nešiojimo ar gabenimo tvarkos pažeidimą.

A. Dambrauskas jau kartą už šį pažeidimą buvo baustas, nes per atvirų durų dieną Seime buvo įsinešęs legaliai laikomą ginklą.

Policija buvo nustačiusi, kad vilnietis balandžio 30-ąją atvyko į A. Kubiliaus ir Baltarusijos premjero vykusią spaudos konferenciją, kurios metu išsitraukė fotoaparatą ir fotografavo kalbančius asmenis.

Netrukus A. Dambrauską pastebėjo vienas VAD pareigūnų, kuris esą jį pažino po įvykio Seime, kai vyras į parlamentą buvo įsinešęs ginklą.

A. Dambrauskas aiškino, kad jį užpuolė VAD pareigūnai, kurie nutempę į bromą panaudojo kovinius imtynių veiksmus. Grumtynių metu esą iš vyro iškrito pistoletas „Glock“.

„Man įstatymai nedraudžia fotografuoti viešoje vietoje net ir būnant ginkluotam“, - teismui aiškino administracinėn atsakomybėn patrauktas vilnietis, manąs, kad VAD pareigūnai jam esą keršijo už ginklo įsinešimą į Seimą.

A. Dambrauskui už pakartotinį Ginklų ir šaudmenų saugojimo, laikymo, nešiojimo ar gabenimo tvarkos pažeidimą sostinės 3-iasis policijos komisariatas skyrė 460 litų baudą, tačiau su šiuo pažeidimu vyras nesutiko ir policijos nutarimą apskundė teismui.

Pasak Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovės Sigitos Baltaduonės-Jacinevičienės, bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė policijos nutarimą panaikinti ir bylą perduoti nagrinėti iš naujo.

Paaiškėjo, kad po incidento A. Dambrauskas buvo kreipęsis į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, tačiau prie policijos bylos nebuvo pateikta informacija apie tyrimo duomenis.

Teismo duomenimis, administracinio pažeidimo teisena buvo pradėta beveik po mėnesio - tik gegužės 28-ąją. Tądien buvo ne tik surašytas pažeidimo protokolas, bet ir priimtas nutarimas skirti baudą, todėl, teismo nuomone, esą buvo susiaurintos A. Dambrausko gynybos galimybės.

Teismas policijai nurodė iš naujo išnagrinėti administracinio pažeidimo bylą ir tik po to priimti nutarimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.