aA
Autoritetingo Indijos islamo universiteto „Deoband“ teologai paskelbė fetvą, kurios pagrindu moterims draudžiama važinėtis dviračiu, pranešė žurnalistams šios mokymo įstaigos atstovas. Dviračiai yra labai populiari susisiekimo priemonė tarp Indijos merginų, o suaugusios moterys dviračiu dažniausiai važiuoja kaip keleivės.
Indijoje moterims uždrausta važiuoti dviračiu
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

Vietos televizijos kanalų eteryje universiteto atstovas pareiškė, kad dviračiu draudžiama važiuoti visoms moterims ir vyresnėms nei 11 m. merginoms, praneša „RIA Novosti“.

„Labiausiai siekiama apsaugoti pačias moteris nuo asocialių asmenų“, – pasakė mokymo įstaigos atstovas, nepateikęs išsamesnių paaiškinimų.
Indijos mažumų reikalų komisijos vadovas mano, kad šis „Deoband“ įsakas nėra tinkamas.

„Nebūtina leisti fetvas dėl kiekvienos smulkmenos“, – sako jis.

Paskutinį atgarsio sulaukusį įsaką „Deoband“ išleido gegužės mėnesį.

Moterims buvo rekomenduota atsisakyti darbo, kuriame reikia daug bendrauti su vyrišku kolektyvu. Prieš šią fetvą pasisakė Indijos moterų reikalų komisija.

„Deoband“ teologai dažnai pateikia rekomendacijas, atsakydami į musulmonų užklausas. Klausimas nuodugniai išnagrinėjamas ir pateikiamas atsakymas, atitinkantis islamo įstatymus ir taisykles.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.